Pomembna je pravilna izdelava spletnih strani

Če so še pred nekaj leti ali morda bolje, pred dobrim desetletjem, vsi računalničarji kar sami doma izdelovali spletne strani, pa se je do danes to zelo spremenilo.Izdelava-spletnih-strani 

Kako je izdelava spletnih strani potekala včasih

Kaj hitro so se na trgu pojavili programi, ki so bili nekako podobno urejevalnikom besedil, vendar pa so v ozadju že izdelovali HTML kodo. Ko je bil dokument izdelan do konca, z vsemi oblikami, vstavljenimi objekti, kot so tabele in slike, se je shranil v HTML obliki datoteke. HTML oziroma Hyper Text Markup Language je označevalni jezik, ki ga je marsikdo raje kar sam napisal. Takšno »programiranje« je bilo veliko lepše, saj so tovrstni programi radi dodajali tudi nekaj svoje kode. Problem, ki se je s tem pojavil, je bil ta, da so različni internetni brskalniki (kdo se še spomni programa Netscape, ki je obvladoval splet?), takšne oblike tudi različno interpretirali. No, to se dogaja še danes, zato se vam neka spletna stran lahko drugače prikaže denimo v Mozilla Firefoxu, kot v Google Chromu ali Internet Explorerju. Danes so tu seveda še mnogi drugi problemi, kajti spletne strani se prikazujejo tudi na televizijah, ki imajo pogosto izjemno širino ali pa na tabličnih računalnikih in mobilnih telefonih. Če spletna stran ni pravilno izdelana, bo posledica ta, da bo na manjših napravah na njej preprosto nemogoče navigirati oziroma iz nje razbrati vsebino.

Razvoj spleta prinese spremembe

Izdelava spletnih strani

Splet se je izjemno hitro razvil in pojavilo se je vse več spletnih strani, ki so ponujale izdelavo samostojne kar v on-line načinu. Ta način je prinesel samo osnovne modifikacije nekakšnih že pripravljenih predlog. Marsikomu je bil tak način všeč, saj je bil izjemno preprost in enostaven, vendar pa spletne strani narejen s takšnimi spletnimi programi, ne spominjajo na kaj več kot bloge (spletne dnevnike) in tovrstne oblike in tehnike danes niso več sprejemljive.

Danes je vse drugače

Današnje spletne strani so moderne, odzivne in pametne, saj same prepoznajo napravo, s katero se stran pregledovana. Tako se bo kvalitetno in predvsem pravilno izdelana spletna stran prikazala na tablici drugače, kot na namiznem računalniku ali mobilne telefonu.
Izdelava spletne strani (http://www.perunpro.si/index/izdelava-spletnih-strani) je tako gotovo delo za profesionalce, še posebej, če želite, da bo vaša spletna stran dobro obiskana in dobro ocenjena. Ko imate enkrat spletno stran narejeno in je poskrbljeno za vse, pa vas čaka najpomembnejši del – zagotoviti obisk! Obisk pa lahko zagotovite zgolj skozi zares kvalitetno optimizacijo, ta pa z izdelavo nima več veliko zveze, ampak se glavnino naredi drugod. No, to pa je že prostor za kak drug članek, saj je ta zgodba tako dolga, da se tukaj komaj prične.

Leave a Reply

Gigaspark d.o.o.
Devova ulica 5 1000 Ljubljana Slovenia, EU
Kontakt
040 641 365 podpora@gigaspark.com www.gigaspark.com