Registracija domen- nasveti kako hitro registrirati domeno

domene

Bi radi hitro prišli do spletne strani, za to pa hitro potrebujete tudi novo domeno? Ni problema! Registracija domen je zelo enostavna, uredite jo lahko kar od doma, poleg tega pa jo je možno opraviti v zelo kratkem času!

Je domena sploh še prosta?

Prva pomembna stvar pri registraciji domen je ugotovitev, ali je določena domena, ki jo želimo registrirati, sploh še prosta. V primeru, da je že v uporabi ali jo je že registriral nekdo drug, si bomo morali izbrati drugo domeno, saj mora biti vsaka registrirana domena unikatna kombinacija neke besede in domenske končnice. Ko izberete domeno za svojo spletno stran, morate torej najprej preveriti, ali to domeno sploh lahko registrirate. Preverjanje domen vam bo vzelo le nekaj sekund.

Kako registrirati domeno?

Ko veste, da je določena domena, ki ste si jo izbrali, še prosta, je čas za njeno registracijo. Registracija domen poteka preko spletnega obrazca, ki ga enostavno izpolnite tako, da vanj vnesete svoje podatke. Tudi to opravilo je zelo enostavno in ne zahteva veliko vašega časa.

In domena je vaša!

Po tem, ko boste vnesli vse podatke, vam bo ponudnik registracije domen poslal e-mail, v katerem bodo vse potrebne informacije o vaši domeni ter o plačilu registracije. Po plačilu domene ta uradno postane vaša last in jo lahko začnete uporabljati.

Sam postopek registracije ali zakupa domene, kot ga nekateri tudi imenujejo, je zelo enostaven in hiter. Brez težav se ga loti vsak, tudi tisti, ki nima posebnega računalniškega znanja. Še posebej pa bo prav vsak kupec domen vesel, ko bo dobil račun za registracijo – domene so namreč zelo poceni.

Če niste popolnoma prepričani, ali bi izbrali končnico .si, .com ali kakšno drugo, lahko brez težav zakupite tudi več domen, saj to zagotovo ne bo ogrozilo vašega proračuna. Enako velja za določene druge dvojice domen, med katerimi se je včasih težko odločiti – večbesedna domena s pomišljajem med besedami ali brez njega, beseda v ednini ali množini in podobno – pri vseh teh domenah vam svetujemo, da ne razmišljate preveč in tehtate, katera možnost bi bila boljša, temveč enostavno kupite dve ali tri različice domen.

Če boste kasneje ugotovili, da vam kakšna od registriranih domen ne ustreza, po enem letu, kolikor je največkrat dolgo obdobje registracije, te domene enostavno ne podaljšate. Če domene že v začetku ne registrirate vi sami, pa tvegate, da jo bo zakupil kdo drug, kar v podjetniških vodah nikakor ni dobra opcija.

Leave a Reply

Gigaspark d.o.o.
Devova ulica 5 1000 Ljubljana Slovenia, EU
Kontakt
040 641 365 podpora@gigaspark.com www.gigaspark.com