Ugodna registracija domene na Hrvaškem

Registracija domene za spletne strani je storitev, ki jo ponujajo podjetja po vsem svetu. Zakaj je torej ne bi registrirali na Hrvaškem? To je še posebej priporočljivo, če želite nastopiti tudi na hrvaškem trgu oziroma razširiti poslovanje svojega podjetja, spletne trgovine ali spletne strani. Prav tako pa se za to možnost lahko odločite v primeru, da bi radi nekaj privarčevali, saj se lahko za registracijo domene na Hrvaškem poskrbi po zelo ugodni ceni.

Kako registrirati domeno?

V kolikor vas zanima registracija domene, potem je vaš cilj zagotovo ta, da najdete čim bolj ugodnega ponudnika za to, ki bo poskrbel za to, da bo celoten postopek za vas čim bolj enostaven in hiter. Registracija domene je na srečo zelo preprost postopek, ki poteka tako, da:

  1. obiščete spletno stran izbranega ponudnika,
  2. izberete domeno, ki jo želite uporabljati, skupaj z domensko končnico, ki vam ustreza (.com, .info …),
  3. preverite, ali je izbrani url naslov še prost,
  4. vnesete svoje podatke,
  5. po plačilu je izbrana domena vaša in jo lahko začnete nemoteno uporabljati, dokler vam registracija ne poteče (običajno je to obdobje enega leta, ko jo je treba zopet podaljšati).

Na Hrvaškem za registracijo veljajo nekoliko drugačna pravila

Če bi radi delovali na Hrvaškem trgu, potem bi zagotovo želeli uporabljali hrvaško nacionalno domeno .hr, do katere pa ni tako enostavno priti, kot do drugih nacionalnih domen. Zaradi tega se velja v primeru, da bi želeli poskrbeti za to, o tem smiselno pozanimati pri hrvaških ponudnikih te storitve, ki vam bodo razložili, kako poteka registracija domene .hr in kdo jo lahko sploh registrira. Pri tem namreč veljajo določene omejitve.

Smiselnost uporabe .hr domene je zagotovo velika, če želite nastopiti na hrvaškem trgu.

Spletno gostovanje pri hrvaških ponudnikih

Seveda pa si pri hrvaških ponudnikih lahko uredite tudi spletno gostovanje oziroma hosting. Ta je običajno cenejši kot v Sloveniji, zato se vam to vsekakor splača. Če torej iščete določene spletne storitve, se vam vsekakor splača pogledati ponudbo zanje tudi onkraj naših meja, saj lahko na tak način privarčujete kar nekaj denarja. Pri tem pa ne pozabite, da je poleg same cene pomembna tudi zanesljivost izbranega ponudnika, zato nikakor ni vseeno, koga izberete. Pri izbiri bodite torej pozorni tako na ceno, kot na to, kaj vam določeni ponudnik nudi.

Comments are closed.

Gigaspark d.o.o.
Devova ulica 5 1000 Ljubljana Slovenia, EU
Kontakt
040 641 365 podpora@gigaspark.com www.gigaspark.com