Najboljši tiskalnik za vsak dom in podjetje

Nakup novega tiskalnika je lahko dokaj težka naloga. Temu je tako, saj želimo kupiti zmogljivo in zaupanja vredno napravo. Na trgu pa lahko izbiramo med veliko različnimi znamkami tiskalnikov. V ospredju pa je zadnje čase izredno popularen proizvajalec Canon. To je Japonsko podjetje z dolgo tradicijo izdelovanja različnih slikovnih in optičnih izdelkov. Njihovi navadni in laserski tiskalniki so ugodni za nakup in izredne kvalitete. To je tudi razlog, da jim zaupa mnogo osebnih uporabnikov in podjetij. Seveda pa moramo poskrbeti, da bomo imeli vedno na zalogi kartuše Canon za nemoteno izdelovanje dokumentov. Enako pa velja za tonerje, saj jih potrebujemo za črno-belo in barvno lasersko tiskanje.

Zanesljivost Canon tiskalnikov

Izredno pomembna lastnost vsakega tiskalnika je zmožnost ustvarjanja kvalitetnih fotografij in dokumentov. Osebni in poslovni uporabniki želijo, da so natisnjeni računi, urniki, načrti in drugi dokumenti čitljivi. Poleg tega pa dobro izdelani dokumenti podajo pozitiven vtis o osebi ali podjetju. Zato je pomembno, da naš tiskalnik poganja napredna tehnologija, ki vedno zagotovi vrhunske rezultate. 

Canon laserski in navadni tiskalniki pa so opremljeni z najnovejšimi tehnologijami, kot so:

  • Wi-Fi
  • Wi-Fi Direct
  • Bluetooth
  • Možnost tiskanja preko strežnika

Kartuše Canon pa so narejene tako, da imajo največji izkoristek barve pri občasnem ali vsakodnevnem tiskanju. Velikokrat pa se spregledajo prednosti, ki jih imajo tonerji. Laserski tiskalniki ne uporabljajo barve, ampak tonerje. Te pa imajo vgrajen poseben plastičen prah, ki ga tiskalnik zapeče na papir. Tako ni možnosti izsušitve barve in drugih nevšečnosti.

Kartuše Canon obstajajo v različnih izvedbah

Pri nakupu Canon kartuš se lahko hitro uštejemo. To pa zaradi tega, ker imamo na izbiro več različnih vrst omenjenih kartuš. Vsaka izmed njih je narejena s specifičnim namenom. Nekatere imajo večjo kapaciteto, druge se lahko ponovno napolni ipd. Pomembno pa se je zavedati, da imajo kartuše Canon z oznako OEM originalno poreklo. OEM je oznaka za originalno opremo podjetja Canon ali drugega proizvajalca.

Tako poznamo Canon kartuše v sledečih izvedbah:

OEM kartuše

To je znak na vsej originalni opremi za naš tiskalnik Canon. Take kartuše uporabljajo le najboljše komponente in kvalitetno barvo. Res pa je, da so tudi najdražje. To je razlog, da morda niso najbolj primerna izbira za okolje, kjer veliko tiskamo. So pa idealne za zahtevne uporabnike, ki želijo izdelovati le najbolj kvalitetne slike, albume in dokumente. OEM oznako lahko najdemo tudi na Canon tonerjih.

Kompatibilne kartuše

Dandanes so izredno popularne kompatibilne kartuše za različne navadne tiskalnike Canon. So cenovno izredno ugodne in imajo povečini vgrajeno eno ali več izboljšav. Tako imajo lahko večjo kapaciteto barve, možnost ponovnega polnjenja, bolj učinkovito porabo črnila ipd. Nadomestne kartuše so izredno uporabne v podjetjih in drugih okoljih, kjer se veliko tiska. So odlična naložba, če želimo prihraniti sredstva pri potrošnem pisarniškem materialu. Canon toner pa lahko tudi zasledimo v kompatibilni izvedbi.

Obnovljene kartuše

Ko originalne kartuše Canon odslužijo svoje, jih različna podjetja obnovijo in ponovno spravijo v promet. Vse poškodovane dele se zamenja in samo kartušo se napolni s kvalitetno barvo. Tako je tudi njene končna cena veliko nižja, kot OEM različica. Kompatibilne kartuše Canon so tako idealen nadomestek za originalne.

Različni tonerji za različne uporabnike

Laserski tiskalniki imajo vedno večji pomen v poslovnem svetu. Uporablja pa jih tudi vedno več domačih uporabnikov. Največja prednost je ta, da se barva ne posuši. Poleg tega pa sam tiskalnik lahko uporabljamo dolgo časa, brez da bi ga morali očistiti.

Ko kupujemo toner, moramo poznati pomen različnih oznak. Vse je dosti podobno, kot če bi kupovali kartuše.

Tonerji so na voljo v sledečih izvedbah:

OEM tonerji

OEM ali originalni tonerji so narejeni s strani proizvajalca tiskalnika. Imajo največjo kompatibilnost z našim tiskalnikom. To seveda tudi pomeni, da imajo v večini primerov tudi najdaljšo garancijo. 

Kompatibilni tonerji

Tak toner je mišljen kot cenejša zamenjava za originalno izvedbo. Zelo verjetno ima nekakšno izboljšavo že vgrajeno. To pa naredi nadomestni oz. kompatibilni toner odličen za uporabo na delovnih mestih in okoljih, kjer neprestano izdelujemo dokumente ali druge listine.

Obnovljen toner

Taki tonerji so bili obnovljeni s strani različnih proizvajalcev. Samo napravo so pregledali strokovnjaki, ki so tudi zamenjali poškodovane dele in črno-beli ter barvni prah.

Ponovno napolnjen toner

Nekateri tonerji imajo možnost, da se jih ponovno napolni. Tako lahko za zelo ugodno ceno kupimo ponovne napolnjene enote, ki jih samo vgradimo v naš tiskalnik.

Na spletni strani www.toner123.si lahko zasledimo ogromno število različnih tonerjev in kartuš Canon po izredno ugodnih cenah. Obenem pa imamo na voljo na omenjeni strani veliko različne potrošne pisarniške opreme.

Comments are closed.

Gigaspark d.o.o.
Devova ulica 5 1000 Ljubljana Slovenia, EU
Kontakt
040 641 365 podpora@gigaspark.com www.gigaspark.com