Izdelava spletnih trgovin

Kdo mi bo naredil spletno trgovino?

spletna trgovina

Pravijo, da dober glas seže v deveto vas in zagotovo je tako praktično pri vsaki stvari. Če ste se torej namenili odpreti svojo trgovino, pravo ali internetno, bo potrebno narediti vse, da bo ta postala popularna. Za popularizacijo bodo poskrbeli strokovnjaki za optimizacijo, vendar pa je potrebno trgovino najprej narediti. Ta proces pa je za posameznika ali tudi podjetje dolgotrajen in mukotrpen.
Je tudi stroškovno potraten, saj tudi če imate dobre računalničarje in administratorje, bodo ob vsaki prenovi, posodobitvi ali vdoru, izgubili z vašo spletno trgovino veliko časa. Ta čas, pa pomeni tudi veliko denarja, ko bo treba konec meseca izplačati plačo. Zato je stroškovno veliko učinkoviteje, če boste profesionalno spletno trgovino ponudili v izdelavo profesionalcem, ki se ukvarjajo samo s tem.

Ali je izdelava spletne trgovine težka?

Izdelati spletno trgovino ni tako zelo težko, če imate primerna orodja, naprimer aplikacijo Magento, če imate primeren prostor, kjer jo boste namestili, če znate delati s temami in moduli ter če vam ni tuje kodiranje, ki bo hitro prisotno – želeli ali ne. V resnici večina ne more pritrdilno odgovoriti na vse naštete točke, pa to še ni vse, kar se pojavlja skozi čas. Že sama nadgradnja trgovine zna prinesti glavobole tudi izkušenim računalniškim mojstrom. Ta pa bo gotovo hitro potrebna. Na trg bo naprimer prišla novejša različica, ki bo denimo omogočila implementacijo nekega novega sistema za plačevanje s karticami in vi boste tak sistem potrebovali. Čas bo za posodobitev. Ali pa boste želeli modernejšo obliko, ki jo lahko enostavno namestite skozi temo, ampak to potegne za seboj mnoge reči, na katere pred namestitvijo niti pomisliti ne moremo. Potem so tu še varnostne luknje, ki se skozi čas razkrijejo in jih bo potrebno zapreti in še marsikaj. Tako ni nihče imun na posodobitve in nadgradnje, posledično pa se sam verjetno s spletno trgovino več ne bo mogel ukvarjati.

Sam ne bom vsega zmogel

Pa smo spet pri profesionalcih. Sami boste torej lahko skrbeli za vnos produktov, njihove opise, slike, nabavo, zaloge in kontakt s strankami, a sama izdelava spletne trgovine (edsolution.si) je mnogo več, kot tisto, kar končni kupec vidi. Kje je šele SEO (optimizacija spletnih strani), ki bo prinesla končni rezultat, torej v dodelano trgovino bo pripeljala kupce. Brez njih trgovina tako nima nobenega smisla. Posvetujte se torej s profesionalci in jih povprašajte najprej za nasvete, potem pa naj vam trgovino napravijo tako kot je treba. Izdelava spletne trgovine ni za vsakogar, tudi če ima ogromno računalniškega znanja, zvez in drugih možnosti (gostovanje na strežnikih in podobno), zato se je običajno res ne gre lotiti na lastno pest.
https://www.youtube.com/watch?v=_LoHkg4NdY4

Leave a Reply

Gigaspark d.o.o.
Devova ulica 5 1000 Ljubljana Slovenia, EU
Kontakt
040 641 365 podpora@gigaspark.com www.gigaspark.com