Zamenjava kartuše

Kartuše in tonerji pri tiskalnikih danes zdržijo tako dolgo, da jih menjamo zelo poredko. Proizvajalci se trudijo izdelati tiskalnike, ki porabijo zelo malo barve. Takšni varčni tiskalniki omogočajo velik prihranek pri nakupu potrošnega materiala v obliki črnila zanje. Hkrati pa je treba vedeti, da imajo črnila različnih proizvajalcev tudi zelo različne cene. Za določen model tiskalnika so tako kartuše veliko cenejše kot za nek drug model. Če želite privarčevati na dolg rok, torej ni vseeno, kateri tiskalnik kupite.

Tiskalnik, ki je v garanciji

Pri večini tiskalnikov je v garancijskih pogojih zapisano, da je treba uporabljati kartuše, ki jih priporoča proizvajalec. V nasprotnem primeru garancija ne velja. Če torej hočemo uveljavljati garancijo, moramo uporabljati tako imenovane originalne kartuše. Te niso vedno poceni, vendar pri nakupu kakšnih drugih kartuš obstaja tveganje, da zaradi njih ne bomo mogli uveljavljati garancije. Dokler je tiskalnik v garanciji se nam torej splača kupovati nekoliko dražje kartuše po priporočilu proizvajalca. Te kartuše niso nujno nič boljše, niti ne zdržijo dalj časa kot kompatibilna črnila. Pri nekaterih modelih omogočajo le nekoliko kvalitetnejši tisk, ki ga neizurjeno oko skorajda ne opazi.

Za tiskalnike, ki niso več v garanciji

Ko tiskalnik ni več v garanciji, imamo pri izbiri potrošnega materiala zanj kar naenkrat popolnoma proste roke. Takrat se nam splača dobro preučiti ponudbo in najti tiste kartuše, ki so najcenejše. Obiščemo recimo spletno stran toner123.si in pogledamo, katere kartuše so primerne za naš tiskalnik. Primernost kartuše ugotovimo s pomočjo oznake na njej ali na tiskalniku. Videli bomo, da so za vsak tiskalnik na voljo originalne in kompatibilne kartuše. Ker naš tiskalnik ni več v garanciji, si brez skrbi lahko privoščimo nakup kompatibilnih. Ko jih boste enkrat uporabili, boste videli, da se prav nič ne razlikujejo od originalnih, le cenejše so. Zato se njihov nakup vsekakor splača.

Z nakupom cenejše kartuše boste precej privarčevali, ne glede na to, koliko črnila porabila vaš tiskalnik. Še posebej pa boste privarčevali, če boste izkoristili kakšno od spletnih akcij. Te akcije namreč prinašajo resnično nizke cene, brezplačno poštnino in druge različne ugodnosti. Če vaš tiskalnik ni več v garanciji, se čim prej odločite za nakup kompatibilne kartuše v spletni trgovini in tako tiskajte veliko ceneje!

Leave a Reply

Gigaspark d.o.o.
Devova ulica 5 1000 Ljubljana Slovenia, EU
Kontakt
040 641 365 podpora@gigaspark.com www.gigaspark.com