Spletno gostovanje za zahtevne

Iščete kakovostno spletno gostovanje, vaše zahteve pa so precej specifične? Želite gostovanje, ki vam bo nudilo točno tisto, kar potrebujete? Potem morate biti zahtevni že pri izbiri ponudnika, saj ni vseeno, katerega izberete. Nikar se ne zanašajte na one man bande, ampak raje izberite uveljavljeno podjetje na tem področju. Le tako boste zagotovo dobili tisto, kar želite kot zahtevna stranka. Podjetja, ki nudijo spletno gostovanje, se med seboj razlikujejo predvsem v tem, kakšne možnosti ponujajo. To je tudi prvi kriterij pri izbiri. Bolj ko so vaše zahteve specifične, težje boste našli podjetje, ki bo nudilo spletno gostovanje točno po vaši meri. Kako ga najti?

Napredne tehnične možnosti

Vsako spletno gostovanje je v prvi vrsti odvisno od tehničnih možnosti ponudnika in njegove opreme oziroma strežnikov. Načeloma ima vsak ponudnik na spletni strani navedene tudi različne specifikacije oziroma možnosti, ki jih nudi. Preverite, kakšne so te specifikacije pri vsakem od ponudnikov in ali ustrezajo vašim zahtevam. Poleg tega ponuja tudi različne pakete, ki so prilagojene najpogostejšim zahtevam uporabnikov. Če imate bolj specifične potrebe, boste na tak način paket zase verjetno težko našli. Tisto, kar potrebujete, je individualno spletno gostovanje.

Varnost na prvem mestu

Na prvem mestu vsakega ponudnika spletnih storitev bi morala biti varnost. Prav zato se ponudnikov, ki jih boste uvrstili v ožji izbor, ne bojte povprašati o tem področju. Povprašajte jih, kako je na njihovih strežnikih poskrbljeno za varnost pred hekerskimi vdori, virusi in zlonamernimi kodami. Poleg tega pa je treba vedeti tudi, kako je poskrbljeno za back up in arhiviranje podatkov. Treba se je dogovoriti tudi glede različnih certfikatov, ki jih lahko naročite, da zaščitite svojo spletno stran in podatke na njej. To je še posebej pomembno, če operirate z osebnimi podatki vaših obiskovalcev.

Možnost nadgraditve paketov in prilagodljivost

Če najdete paket, ki vam ne ustreza le v eni točki ali dveh, zavrtite telefon in preverite, ali se ga da prilagoditi vašim zahtevam. Zavedati se je namreč treba, da so paketne ponudbe navadno cenejše od različnih individualnih paketov po vaši meri. Vendar se tudi tu da dogovoriti za različne popuste in ugodne cene. Pomembno je, da se že na začetku povpraša o vseh možnostih, ki so vam na voljo ter o tem, kako se da izbrano spletno gostovanje po potrebi tudi nadgraditi. Ena od možnosti je tudi najem virtualnega strežnika, s katerim lahko upravljate popolnoma sami in ga tako prilagodite svojim zahtevam.

Vas zanima kaj je power bank? Preberite si članek na to temo.

Leave a Reply

Gigaspark d.o.o.
Devova ulica 5 1000 Ljubljana Slovenia, EU
Kontakt
040 641 365 podpora@gigaspark.com www.gigaspark.com